Home Actualitate Păcănelele vor fi eliminate din toate orașele / Șoferii băuți sau drogați ar putea rămâne fără maşină

Păcănelele vor fi eliminate din toate orașele / Șoferii băuți sau drogați ar putea rămâne fără maşină

by George Avram

Cei care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor ar putea rămâne fără mașină. Declarația îi aparține  premierului Marcel Ciolacu, care a susținut că modificările legislative vor fi dezbătute în primele două săptămâni ale sesiunii parlamentare.

Ciolacu a sdeclarat că Guvernul va face propuneri care vizează modificări legislative privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri. Aceste propuneri au fost prezentate, sâmbătă, în şedinţa PSD, de Robert Cazanciuc, fostul ministru a Justiţiei.

„Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului şi sub influenţa drogurilor, măsuri drastice şi propuneri venite de la colegi ca timp de cel puţin 10 ani să nu mai ai dreptul să deţii un permis de conducere când vei depistat de către Poliţie într-o astfel de situaţie şi chiar confiscarea autovehiculului pe care îl foloseşti în momentul infracţiunii”, a anunţat Marcel Ciolacu.

„Celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele”

Marcel Ciolacu a mai spus că există o propunere depusă la Camera Deputaţilor privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prin care „celebrele păcănele să fie eliminate din toate oraşele, aşa cum este peste tot în Europa”.

Proiectul anunțat de Ciolacu, care a vorbit despre prioritățile PSD în următoarea sesiune parlamentară, este unul mai vechi, care prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflați în interiorul localităților.

Proiectul de lege este semnat de 88 de parlamentari PSD și vizează modificarea OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Principalele prevederi ale proiectului de lege:

  • „sălile de jocuri de noroc pot funcționa „la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București”.
  • dețin avizul de amplasament eliberat de consiliul local. Conținutul avizului și procedura de obținere se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
  • spațiul propus nu este situat la mai puțin de 300 de m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora.
  • se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care din cauza amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, spații ale mijloacelor de transport în comun).
  • în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori nu se poate acorda autorizație de exploatere a jocurilor de noroc.
  • (…) nu se aplică spațiilor în care se desfășoară jocuri loto tradiționale și la distanță, noroc, noroc plus și super noroc, expres și lozuri”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.