A fost o noapte magică la Hollywood! Iar surprizele s-au ţinut lanţ. „Spotlight” este marele câştigător al ediţiei cu numărul 88 a galei premiilor Oscar. Pelicula a obţinut premiul pentru „cel mai bun film al anului”. Leonardo DiCaprio şi Brie Larson au fost marii câștigători,  DiCaprio a fost recompensat cu un premiul pentru cel mai bun actor, în timp ce Oscarul pentru cea mai bună actriță i-a revenit lui Brie Larson. Pelicula ”Son of Saul”, în care joacă și actorul român Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ”Cel mai bun film într-o limbă străină”.

”Spotlight” a fost desemnat cel mai bun film al anului. Pelicula regizata de Tom McCarthy a primit două statuete – pentru cel mai bun film, dar și pentru cel mai bun scenariu.

Victoria recent obținută la premiile BAFTA a pus The Revenant într-o lumină bună în fața juriului, astfel că drama din Munții stâncoși cu Leonardo DiCaprio în rol principal a adunat nu mai puţin de 12 nominalizări la gala din Los Angeles. ”The Revenant” a pornit, aşadar, din postura de mare favorit la Oscaruri, cu nominalizări la categorii importante precum ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor în rol principal” și ”Cel mai bun actor în rol secundar”.

Cea mai buna actriță în rol principal a fost desemnata Brie Larson, pentru filmul „Room”.

Alicia Vikander a primit Oscarul pentru Cea mai buna actriță în rol secundar.

Premiul pentru cel mai bun film străin a revenit peliculei „Son of Saul”, filmul maghiar în care joacă şi românul Levente Molnar.

Ceremonia, care a fost prezentată de actorul Chris Rock, s-a desfăşurat în condiţii sporite de securitate. Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a numărat printe invitați.

 

 

Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio pentru rolul din „The Revenant”. Primul Oscar, la a şasea nominalizare.

Sursa- B1

Foto- hercampus.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.