Home Actualitate Orban, semnal de alarmă: În primele 6 luni, Guvernul a împrumutat 10 miliarde de euro!

Orban, semnal de alarmă: În primele 6 luni, Guvernul a împrumutat 10 miliarde de euro!

by George Avram

Ludovic Orban, președinte PNL, atrage atenția asupra ritmului alert în care se împrumută guvernul PSD, și consecințele acestei decizii pentru viitorul României.

„În primele 6 luni, Guvernul a împrumutat practic aproape 10 miliarde de euro. Dacă ar păstra acest ritm de împrumut ar însemna că pe an ar trebui să împrumute 20 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă că se ajunge la un asemenea ritm de creditare a cheltuielilor bugetar depăşim nivelul de îndatorare mediu de la UE imediat în 2 ani.

Ceea ce este grav este că aceste împrumuturi nu se fac pentru a finanţa obiectivele care asigură dezvoltarea României. Să finanţeze dezvoltarea infrastructurii, să finanţeze dezvoltarea educaţiei, sănătatatea, dezvoltarea unor activităţi economice într-o formă sau alta. Aceşti bani sunt împrumutaţi pentru a plăti cheltuielile bugetare, curente ale statului, pensii şi salarii nu investiţii.

Este foarte greu de înţeles cum am ajuns în situaţia asta şi mai ales de ce luăm astfel de credite. Pentru creditul de 3 miliarde, costul creditului adică dobânzile şi comisioanele pe care le vom plăti sunt de 1,6 miliarde”, a afirmat Ludovic Orban la B1TV.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.