Home Actualitate Orban, despre desemnarea lui Cioloș de către Iohannis: Este mai degrabă o cacealma, are ca efect prelungirea crizei

Orban, despre desemnarea lui Cioloș de către Iohannis: Este mai degrabă o cacealma, are ca efect prelungirea crizei

by R. Z.

Ludovic Orban, a declarat, că decizia președintelui  Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloș candidat la funcția de prim-ministru este ”o cacealma” care va avea ca efect prelungirea crizei politice.

„Este evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România, că în ciuda bunelor intenții ale USR PLUS și Dacian Cioloș, desemnarea ca prim ministru a lui Dacian Cioloș nu ține cont de principiul loialității constituționale și desemnarea se face în persoana unui premier care are cu adevărat șansa formării unei majorități.

Nici actuala conducere PNL nici alte formațiuni nu vor susține investirea unui Guvern Cioloș. Nu pot să cred că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nici o șansă. Această desemnare s-a produs din cauză că nici PNL, nici PSD nu s-au prezentat la consultări cu o propunere de prim-ministru.  Decizia ca PNL să nu se prezinte cu o propunere de premier a dus PNL în situația de a nu pune pe masa președintelui o posibilitate de desemnare a unui premier care are șansa să creeze o majoritate.

Singura soluție pentru o majoritate este refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR cu sprijinul minorităților. Era perfect la îndemână desemnarea unui premier PNL, altul decât Florin Cîțu, o persoană decentă, onorabilă, care să se bucure de încrederea parrtenerilor de guvernare.
PNL a decis joi să se prezinte la Cotrocceni cu Florin Cîțu. Vineri, PNL a schimbat mandatul și a decis să nu se ducă cu nici o propunere.

Sunt convins că această propunere nu a fost făcută pentru că intenția lui Cîțu și Iohannis e de a consuma prima propunere cu o persoană din PNL, pentru că nu au încredere în colegii lor.

Nici USR, nici UDMR nu au contestat vreodată dreptul PNL de a desemna premierul în coaliție. Cei care au luat decizia să nu propună premier sunt cei din ”gașca demolatoare”, care se cramponează de persoana lui Cîțu, neînțelegând că acesta nu mai are nici o șansă să formeze o majoritate.

Decizia de nominalizare a lui Cioloș va adânci ruptura cu USR, pentru că actuala conducere a PNL nu sprijină învestirea lui. Sunt convins că intenția ascunsă din spatele desemnării, care nu are nici o șansă, se ascunde dorința ca la a doua desemnare să fie desemnat de către președinte a lui Florin Cîțu.

Fac un apel la președintele Iohannis să revină cu picioarele pe pământ, să renunțe la ambiții personale și jocuri politicianiste, să înțeleagă că România are nevoie de un guvern stabil, competent. Nimeni nu are voie să-și bată joc de români.”, a spus Ludovic Orban

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.