Home international Obama – Putin, o relație cu năbădăi. Președintele SUA promitea Rusiei flexibilitate într-o discuție cu Medvedev surprinsă de jurnaliști: „Voi transmite această informație lui Vladimir”. Cum s-au schimbat lucrurile acum (Video)

Obama – Putin, o relație cu năbădăi. Președintele SUA promitea Rusiei flexibilitate într-o discuție cu Medvedev surprinsă de jurnaliști: „Voi transmite această informație lui Vladimir”. Cum s-au schimbat lucrurile acum (Video)

by S. C.

În timpul campaniei electorale pentru un nou mandat, președintele SUA Barack Obama a fost surprins în timp ce îi transmitea un mesaj lui Vladimir Putin.

Opoziţia republicană s-a dezlănţuit atunci împotriva lui Barack Obama, după difuzarea discuţiei care ar fi trebuit să rămână secretă, între acesta şi Dmitri Medvedev. Subiectul era scutul antirachetă din Europa.

Conversaţia a fost înregistrată de un microfon uitat deschis din greşeală, la summitul pentru securitate nucleară de la Seul, unde se află şi preşedintele Traian Băsescu.

„Sunt ultimele mele alegeri. După aceea voi avea mai multă flexibilitate”, i-a spus Obama lui Medvedev.

„Vă înţeleg. Voi transmite această informaţie lui Vladimir şi sunt alături de dumneavoastră” a răspuns Medvedev.

Republicanii l-au acuzat in 2012 pe Obama că este gata de concesii faţă de Rusia care, în opinia lor, nu este prietena Statelor Unite.

În 2014, SUA conduc acum ofensiva asupra dorinței de expasiune a Rusiei sub conducerea lui Valdimir Putin și asupra țărilor vecine.

SUA a instituit mai multe sancțiuni asupra apropiaților președintelyui rus, la fel ca si UE.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.