Home Actualitate Obama, avertisment pentru Israel: Veti vedea rachete cazand în Tel Aviv

Obama, avertisment pentru Israel: Veti vedea rachete cazand în Tel Aviv

by George Avram

Presedintele americanBarack Obama le-a spus liderilor comunitatii de evrei din Statele Unite ca este posibil ca rachetele Hezbollah sa cada in Tel Aviv, daca acordul nuclear cu Iranul este blocat, si vor urma actiuni militare.
Administratia americana sustine ca acordul incheiat la jumatate lunii iulie este singura cale de a evita un eventual razboi cu Teheranul, anunta Euronews.
Greg Rosenbaum, unul dintre cei 20 de lideri evrei care s-au intalnit marti cu Obama la Casa Albă, a spus, la un post radio din Israel ca presedintele american a explicat ce ar reprezenta un atac asupra facilitatilor nucleare ale Iranului, daca acordul dintre puterile mondiale si Teheranul ar cadea.

„A spus ca o actiune militara a Statelor Unite impotriva facilitatilor nucleare ale Iranului nu va avea ca rezultat un razboi total al Iranului impotriva SUA. ‘Veti vedea mai multa sustinere pentru terorism. Veti vedea rachetele Hezbollah cazand in Tel Aviv’.

Asta a spus ca se va intampla daca SUA ar efectua un atac militar in Iran „, a declarat Rosenbaum, dupa intalnirea avuta cu Barack Obama.

La randul sau, prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu a afirmat ca acordul nuclear „deschide drumul Iranului catre bomba” si ar putea genera un conflict catastrofic in Orientul Mijlociu.
Pe 14 iulie, Iranul ajuns la un acord privind limitarea programului nuclear al tarii, cu SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania.

Sursa – ziare.com

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.