Home Opinie Oana Stănciulescu: Ludovic Orban a dovedit că este un politician redutabil

Oana Stănciulescu: Ludovic Orban a dovedit că este un politician redutabil

by Oana Stănciulescu

Președintele PNL Ludovic Orban este personajul politic principal al momentului. De la începutul acestei sesiuni parlamentare, Ludovic Orban a reușit aproape imposibilul în două situații importante –  moțiunea de cenzură și învestirea guvernului. Chiar dacă nu se va strânge numărul necesar de voturi ca guvernul Orban să treacă din prima încercare, deși pare improbabil acest lucru, efortul lui Ludovic Orban de a negocia cu toate partidele este unul remarcabil. De fapt, aceasta este esența parlamentarismului – de a negocia. Doar în dictaturi, parlamentele sunt ornamentale, iar partidul majoritar nu dialoghează cu celelalte formațiuni politice.

Căderea guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură este, de asemenea, meritul președintelui PNL care nu s-a grăbit să bifeze acest drept constituțional al opoziției până nu a știut sigur că are toate șansele să treacă. Sunt de apreciat determinarea și seriozitatea cu care a negociat, în condițiile în care majoritatea politicienilor ar fi bifat de ochii electoratlui și ar fi lăsat-o pe Dăncilă în fruntea guvernului, având în acest fel succesul garantat la alegerile parlamentare.

Un al doilea succes se prefigurează acum, când a obținut, se pare, numărul de voturi necesar pentru învestirea guvernului, deși șansele erau, din nou, destul de mici.

După aceste luni, Ludovic Orban a demonstrat că este un politicain redutabil, probabil cel mai important de pe scena politică românească din acest moment. Alături de Klaus Iohannis se pare că va face o echipă bună, care ar putea lua măsurile necesare pentru modernizarea României.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.