Jurnalista Oana Stănciulescu face apel la toți jurnaliștii, indiferent ce patron sau politică editorală au, să fie solidari cu cei doi colegi de-ai lor cărora ministrul Justiției le-a retras acreditarea. Dacă un jurnalist american a câștigat împotriva Casei Albe, probabil și unul din România poate să-l învingă în instanță pe Tudorel Toader, afirmă Oana Stănciulescu.

„Tudorel Toader nu este la notariatul lui să își permită să interzică accesul unui jurnalist care pune întrebări incomode sau care nu sunt pe placul unui demnitar. Așa ceva se întâmplă rar în democrație, fiind specific societăților dictatoriale. Îi sfătuiesc pe jurnaliștii care au fost interziși să-l dea în judecată pe ministrul Justiției.  Dacă un jurnalist american a reușit să învingă Casa Albă, cred că este foarte posibil și ca un jurnalist român să-l învingă pe Tudorel Toader. Doar nu este mai puternic decât Trump. Președintele SUA tocmai a fost învins în instanță de jurnalistul CNN Jim Acosta, iar acesta trebuie să îşi primească înapoi acreditarea la Casa Albă. Dacă am ajuns în România să ne luptăm pentru dreptul de a informa cetățenii, atunci să o facem. Iar ceilalți jurnaliști trebuie să fie solidari cu cei interziși, indiferent cine le este patron sau ce politică editorială trebuie să accepte. Cenzura unui jurnalist este deasupra oricărui patron și loc de muncă”, a declarat pentru stiridiaspora.ro jurnalista Oana Stănciulescu.

Ovidiu Oanță, jurnalist PRO TV, și Ionela Arcanu au anunțat că  li s-a ridicat acreditarea de la ministerul Justiției.

„Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a scris Oanță pe Facebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.