Home Actualitate Oana Stănciulescu: Am votat cu disperarea și speranța din 1996!

Oana Stănciulescu: Am votat cu disperarea și speranța din 1996!

by Ioana Popescu

Românii sunt chemați astăzi să voteze pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis. Încă de dimineață, românii s-au așezat la cozile care s-au format la secțiile de votare din țară, dar mai ales la cele din diasporă, la fel ca la alegerile prezindențiale de acum 5 ani.

Jurnalista Oana Stănciulescu spune că a votat cu disperarea și speranța din 1996, de la alegerile prezidențiale, atunci când a cîștigat candidatul CDR, al opoziției.

„În 1990, pe 20 mai, am votat cu naivitatea pe care o ai la 20 de ani. Credeam că Ion Rațiu este viitorul României, chiar dacă din cauza asta mi-am pierdut prieteni dragi. La fel în 1992.

După  4 ani cu FSN, chiar și cel mai naiv om înțelege că gluma se îngroașă, așa că în 1996 am votat cu o disperare greu de explicat. Știu doar că seara târziu, spre miezul nopții, când am aflat că Emil Constantinescu a câștigat alegerile, am plecat pe jos spre Piața Universității, locul de întâlnire al golanilor, km zero al democrației în anii 90. Îmi amintesc că deși autobuzele se retrăgeau mult înainte de miezul nopții, cele care mai erau pe traseu și circulau goale spre garaje, opreau și ne luau de pe străzi, iar noi urcam din mers, pe scări, într-o bucurie generală. Îmi amintesc că spuneam că facem istorie cu votul nostru. Și așa a și fost. La ultimele alegeri, l-am votat pe președintele Iohnnis cu siguranța că va câștiga, deși cifrele spuneau altceva. De atunci încoace însă, lucrurile s-au degradat atât de mult, încât de dimineață, în drum spre secția de votare, am mers cu emoția, disperarea și speranța din 1996. Dar cred că vom câștiga și de data aceasta. Am încredere”, a spus Oana Stănciulescu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.