O tanara de 23 de ani din Bucuresti a avut parte de o experienta traumatizanta dupa ce s-a suit intr-un taxi al firmei SPEED Taxi.

Aceasta a luat taxiul din Centrul Vechi al Bucurestiului (din fata magazinului Unirea) si a fost dusa impotriva vointei sale pana pe un teren viran din apropierea lacului Ciurel, unde taximetristul a agresat-o sexual, a incercat s-o violeze si apoi a fugit cu telefonul, geanta si actele studentei. Totul a avut loc pe data de 28 februarie 2015, orele 03:40-03:50 dimineata.

Redam fragmente din marturia publicata de cei de la Centrul Filia (postarea integrala o puteti citi la sfarsitul articolului):

Vineri, am mers în centrul vechi cu niște prieteni. Era târziu când am ieșit din local și am mers sa mănânc ceva, după care plănuiam să merg acasă […] De când m-am mutat în București, foloseam în mare parte Speed taxi, am mers aproape până la capătul coloanei de taxiuri când am zărit emblema. M-am apropiat de mașină ca să mă asigur că e Speed și nu altă firmă care are logo asemănător […]

Am urcat în spate, așa fac mereu… am comunicat adresa și am început să-mi planific activitățile și programul pentru duminică. Nu am vorbit cu taximetristul, a fost o călătorie lejeră, la început. Când am ajuns aproape de casa, am scos 100 de lei și am întrebat cât îi datorez, Taximetristul a spus că nu are mărunt și am râs spunând că nu pot plăti cu cardul. Spunea că trebuie să schimbăm banii sau sa găsim un bancomat, iar în loc să oprească la non-stop, a apăsat pe accelerație… […]

Tot ce îmi amintesc după speranțele mele și scenariile pe care mi le imaginam, sunt niște case și străduțe înguste, după care a oprit într-un câmp, la Lacul Morii. Nu știam atunci despre ce lac era vorba, am aflat asta abia când am ajuns la poliție.

M-am uitat pe geam și totul era negru în jurul mașinii, nu vedeam lumini, nu vedeam nimic. Atunci a spus ca vrea să facem sex, apoi a continuat să spună că vrea și sex oral, a repetat asta de cateva ori. Am reușit să scot telefonul și să formez 112. […]

Am reușit să spun ”ajutor, taximetristul vrea/încearcă să mă violeze!”, iar în clipa următoare mi-a smuls telefonul din mână. A coborât și a deschis portiera din spate, bloca ieșirea cu corpul lui și spune sa-i fac sex oral. Eu nu mă mai puteam mișca. A venit lângă mine, pe bancheta din spate. El vorbea, eu nu auzeam și nu vedeam nimic, simțeam doar frica de moarte… mă durea în piept, simțeam un gol, nu puteam respira normal. Știu doar că sentimentul a venit brusc, când mă amenința. Dacă drumul mi s-a părut foarte scurt, când stătea lângă mine mi s-a părut o eternitate.

Încercam să-mi spun în gând că totul va fi bine, dar nu mă puteam gândi decât la suferința părinților mei dacă m-ar pierde și la faptul că am doar 23 de ani, o viața înainte. Mi-am dat seama că nu pot să fac nimic, el avea toate avantajele.

Am început să-i spun calm să mă lase să ies afară, să respir puțin aer că îmi este rău, iar după o sa-i fac tot ce vrea și cum vrea. Mă gândeam că afară am mai multe șanse să-i produc un prejudiciu suficient de puternic ca să am timp să fug, nu conta unde, doar să mă aflu cât mai departe. După ce am insistat și l-am rugat de mai multe ori, a ieșit din mașină și m-a lăsat și pe mine să ies.

În momentul următor, am auzit motorul și am văzut că pleca… a plecat cu viteză și a dispărut din peisaj… cu telefonul, geanta, actele… am rămas în mijlocul pustietății singură, fără mijloace de comunicare, fără să pot striga după ajutor, dar totuși, eram vie. Fericirea că a plecat și eu încă existam, era mult mai puternică decât frica de necunoscut. Am început să merg, să fug pe stradă… nu știu cât timp a trecut, dar am ajuns la niște case.

Cu toate că aveam tocuri, am reușit să urc pe gard și să ajung în curtea oamenilor. Am început să plâng. Proprietarii m-au auzit și au chemat BGS-ul, care a apărut mai târziu împreună cu poliția. Poliția venise în urma apelului anonim, apelul meu la 112 nu a fost luat în considerare deși, după cum am aflat ulterior, a fost localizat.”

Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA este o Organizatie Non-Guvernamentala care promoveaza egalitatea de sanse intre femei si barbati, studiile de gen si dezvoltarea feminismului in Romania.

Contactati telefonic de Metropotam.ro, cei de la SPEEDtaxi au spus ca nu stiu nimic despre acest caz. Le-am cerut sa ne ofere o adresa de mail pe care sa le trimitem mai multe informatii si la care sa ni se comunice o pozitie oficiala a firmei de taximetrie, daca s-au luat masuri etc., dar ni s-a raspuns ca nu exista o adresa de mail pentru asa ceva.

Contactati de Metropotam.ro, cei de la Centrul Filia ne-au spus ca politia cerceteaza acest caz si ca vor reveni cu mai multe informatii. Daca stiti si de alte cazuri similare, va rugam sa ne contactati la redactia at metropotam punct ro.

Surse: Metropotam.ro

Mai jos aveti intreaga postare a celor de la Centrul Filia:

loading...

2 COMENTARII

  1. Makaveli, scuza-ma ca te contrazic, dar comentariul tau este lipsit de sens, nu poti sa citesti o persoana dupa cum arata si nicidecum dupa aspectul ca „inspira incredere” uitandu-te la el/ea. Faptul ca esti baiat iti ofera oarecum un avantaj dar ca fata este riscant sa si mergi pe strada ziua in amiaza mare, d-apai intr-un taxi, noaptea dupa 12. Si este fix alegerea ei cum se imbraca, important e faptul ca vrei sa ajungi acasa in siguranta, oricum ai arata 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.