Circa 10 milioane de români vor plăti o nouă taxă de la 1 ianuarie. Este vorba despre persoanele care au depozite bancare, care trebuie să achite CASS.

Dacă sunteţi salariaţi, PFA sau pensionari şi plătiţi deja contribuţia la sănătate, de la 1 ianuarie 2017 veţi plăti în plus. Se va achita CASS şi pentru veniturile suplimentare obţinute de pe urma depozitelor bancare. Această măsură îi afectează pe mulţi dintre cei peste 10 milioane de români care îşi ţin economiile în bancă, potrivit Digi 24.

Pentru aceşti bani obţinuţi în afara salariilor şi pensiilor, românii urmează să achite contribuţia pentru sănătate de 5,5%. Există însă o limitare: contribuţia va fi raportată la o sumă egală cu cinci salarii medii pe economie, calculată pe un an.

10 milioane de români îşi ţin banii  în depozitele bancare. Aproape  patru milioane de români – au sub 100 de lei fiecare în depozite. Două milioane au între 100 şi 1.000 de lei, dar peste 3 milioane de români au între 1.000 şi 50.000 de lei puşi deoparte la bancă. Iar 600 de mii de români ţin în depozite peste 50.000 de lei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.