somon cu pepene galben

Dacă Delta Dunării e departe, somonul de la supermarket e mai aproape. Pepenii galbeni sunt pârguiţi şi buni de combinaţii galante.

Pentru o reţetă mai rafinată, rumenă şi galbenă de Omega 3, nu e nevoie decât de 3-4 felii de somon, unt sau ulei de măsline, chimen, pepene galben, smântână, chili,zeamă de lămâie. Punem început prăjim chimenul în unt sau ulei. După câteva minute  adăugăm pepenele galben tăiat cubuleţe. Peste amestec adăugăm o linguriţă de făină, amestecăm şi apoi turnăm smântâna. Lăsăm la fiert

spre final încă vreo 5-10 minute. La final iuţim compoziţia de mare rafinament şi angajament culinar cu un ardei chili, sare peste care  stoarcem zeamă de la o lămâie, limese poartă la casele domneşti. Somonul se prăjeşte bine în puţin, chiar foarte puţin, ulei de măsline.

Pentru fason şi extravaganţă sunt bune câteva frunze de rucola.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.