Home Actualitate Nuntă în familia Clinton. Ziua cea mare pentru Chelsea

Nuntă în familia Clinton. Ziua cea mare pentru Chelsea

by Ioana Popescu

Sâmbătă, 31 iulie, într-un orăşel american cu doar 8.000 de locuitori, Chelsea Clinton, fiica fostului preşedinte american şi a secretarului de Stat Hillary Clinton, se va căsători cu Marc Mezvinsky.

Nunta se va desfăşura pe o proprietate privată situată pe malul râului Hudson, în faţa celor 500 de martori invitaţi la evenimentul considerat a fi „nunta deceniului”.

Cei doi se cunosc încă din adolescenţă şi amândoi au studiat la Universitatea Stanford.Chelsea şi Marc au avut o relaţie de lungă durată, iar inelul de logodnă, scriu jurnaliştii britanici, l-a costat pe Marc un milion de dolari,

Presa electronică de peste Ocean, dar şi din Europa, tratează pe larg subiectul cu titluri Nunta regală americană sau Ziua cea mare pentru Chelsea.

Daily Mail pune accent pe familia cu care se va înrudi Chelsea Clinton. Socrul ei, tatăl lui Marc Mezvinsky, fostul congresman Edward Mezvinsky, spun jurnaliştii britanici, a ispăşi cinci ani de puşcărie pentru o fraudă de câteva milioane de dolari.

Unde se vor căsători şi cât va cost?

Rhinebeck este o localitate care are 8.000 de locuitori, situată la aproximativ 100 de kilometri nord de New York. Soţii Bill şi Hillary Clinton locuiesc din anul 2000 în oraşul Chappaqua, aflat în apropiere.

Consiliul local din Rhinebeck a primit o solicitare pentru suplimentarea efectivelor de poliţie pe durata ceremoniei.

Cererea a fost aprobată, dar au existat critici care au cerut ca fondurile suplimentare pentru mobilizarea poliţiei să fie plătite de tatăl miresei. Măsuri speciale s-au luat şi în aer. Astfel, Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a anunţat că va restricţiona traficul aerian în zona în care va avea loc nunta lui Chelsea Clinton, potrivit ediţiei online a New York Times. Măsurile sunt valabile începând de sâmbătă de la ora locală 15.00 (22.00, ora României), până duminică la ora 3.30 (10.30, ora României), anulând şansele jurnaliştilor care sperau să poată filma nunta din elicoptere.

Costul nunţii este şi el dezbătut pe larg în presă. În ediţia electronică, Daily Mail face un calcul al cheltuielilor şi îi iese un total de 5 milioane de dolari.

Potrivit publicaţiei britanice, costurile pentru fiecare din cei 500 de invitaţi s-ar ridica la 10.000 de dolari, montarea corturilor la 625.000 de dolari, în vreme ce mesele şi vesela au costat 100.000 de dolari, iar florile – în principal crini şi orhidee – 500.000 de dolari.

Singurul amănunt care pare să nu le fie clar jurnaliştilor este creatorul de modă al rochiei de mireasă. Dacă zilele trecute, presa dădea ca sigur faptul că rochia va fi semnată Oscar de la Renta, astăzi, atât ziariştii de la Huffigton Post, dar şi cei de la Daily Mail par să incline către o rochie semnată Vera Wang. În schimb, bijuteriile pe care le va purta Chelsea nu sunt o necunoscută valorând 250.000 de dolari si nici toaletele mobile, care au costat 20 de mii de dolari.

Muzica aleasă este un mixt în care se regăsesc, printre alţii, U2 şi Michael Jackson.

S.L.

Foto- Daily Mail

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.