Home Politica Numeroşi parlamentari britanici dorm în Palatul Westminster, pe paturi pliante şi canapele

Numeroşi parlamentari britanici dorm în Palatul Westminster, pe paturi pliante şi canapele

by Ioana Popescu

Mai mulţi politicieni britanici dorm în birourile lor din Palatul Westminster, în timpul săptămânii, după ce li s-a interzis să mai folosească banii contribuabililor pentru a plăti cazarea la hotel, chiria unui apartament sau creditul pentru o a doua locuinţă, susţine parlamentarul conservator Mark Field pentru ediţia electronică a cotidianului Daily Express.

„Cu aceste noi reguli, numeroşi parlamentari au dormit în birourile lor. Am trecut de la un sistem foarte lax la un regim extrem de birocratic şi strict”, a declarat el. „Din nefericire, numeroşi parlamentari plătesc preţul păcatelor generaţiilor trecute”, a mai spus parlamentarul conservator.

Parlamentarii vor să rămână însă anonimi pentru că se tem că vor fi evacuaţi de administratorii clădirii pe motive de sănătate şi siguranţă.

Aceştia pot face duş şi se pot spăla pe dinţi în băile clădirii parlamentare.Un politican s-a plâns că dacă se mută acasă, va ajunge cel mai devreme la ora 01.00 şi va trebui să fie înapoi la serviciu la ora 08.00, în unele zile.

Parlamentarii dorm pe paturile pliante şi canapelele din birouri, dar se plâng că sunt treziţi de sunetele provenind de la Big Ben.

Potrivit normelor introduse de Autoritatea independentă pentru standardele parlamentare, politicienii ale căror circumscripţii sunt la distanţă de o oră de Westminster nu pot pretinde decontarea cheltuielilor pentru o a doua locuinţă.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.