Majoritatea USL a votat pe 1 iulie, în Camera Deputaților, cu 227 voturi pentru și 20 împotrivă, Proiectul de Lege pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale.

Același document a primit  votul senatorilor încă din luna mai.

Cum nimeni nu a sesizat Curtea Constituțională, Codul de procedură penală a fost publicat în Monitorul Oficial și va fi aplicat de la 1 februarie 2014.

 

Noul Cod penal a fost asumat de către Guvernul Boc, dar votat cu ambele mâini de toți parlamentaruu USL la unison cu cei ai PDL.

Acesta însă cuprinde un articol care face ca jurnaliştilor să li se bage definitiv pumnul în gură, potrivit luju.ro.
Astfel, presa nu va mai putea face dezvăluiri legate de abuzurile unor procurori în timpul unor anchete sau unor procese aflate în curs de desfăşurare.

ART. 276 din Codul Penal prevede ca infracţiune ”Presiuni asupra justiţiei”.

Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Unica şansa ca acest articol să nu fie pus în aplicare, este ca parlamentarii care-şi doresc o ţară democratică să intervină cât nu e prea târziu, scrie si antena3.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.