Terenurile de sub clădiri nu vor mai fi scutite de taxe. Cine are un teren de 300 de metri pătraţi pe care este construită o casă de 100 de metri pătraţi plăteşte acum impozit doar pentru pământul din jurul clădirii. Adică 84 de lei pentru un teren aflat la marginea Capitalei sau într-un oraş din ţară.

De anul viitor, proprietarul va plăti un impozit de 126 de lei de lei doar pentru teren, sumă la care va adăuga şi impozitul pe imobil.

Analiştii spun că măsura a fost luată şi pentru că este o metodă uşoară de a strânge bani la bugetul local.

Nu este singura modificare adusă de noul Cod fiscal. Acum, terenurile din spatele caselor, unde oamenii cultivă roşii sau castraveţi ori le folosesc drept depozit, sunt taxate ca teren agricol. De anul viitor, cei care au până în 400 de metri pătraţi vor plăti taxe ca pentru terenurile cu construcţii. Economiştii cred că aceste măsuri ar putea determina proprietarii să îşi vândă terenurile pentru a nu plăti un impozit chiar şi de 20 de ori mai mare.

Proiectul de modificare a Codului fiscal a fost trimis pentru dezbatere în Parlament. El a fost realizat sub coordonarea direct a ministrului de Finațe, Darius Vîlcov, în present arestat preventiv.

Sursa- digi24

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.