Home Actualitate Nicușor Dan și Ludovic Orban, la Ambulanța București: S-au luat măsuri pentru suplimentarea echipajelor care fac teste suspecţilor de coronavirus

Nicușor Dan și Ludovic Orban, la Ambulanța București: S-au luat măsuri pentru suplimentarea echipajelor care fac teste suspecţilor de coronavirus

by Ioana Popescu

Premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au făcut, duminică, o vizită la Ambulanţa Bucureşti.

”Dacă medicul de familie consideră că simptomele sunt specifice (infectării cu noul coronavirus – n.r) sună la 112. De la 112 se preia apelul şi Ambulanţa introduce adresa între destinaţiile pentru recoltare de exudat. (…)Este bine să sune la 112 doar dacă după consultarea medicului de familie se constată că există într-adevăr simptome care să indice faptul că ar putea fi infectat. În momentul de faţă, trebuie să recunoaştem, că ne confruntăm cu o creştere foarte mare a numărului de apeluri la 112. Este în general un serviciu de răspuns la urgenţe, la situaţii care reclamă o intervenţie imediată”, a declarat, duminică, premierul Ludovic Orban, la finaul vizitei la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti.

Primarul Capitalei a declarat că toate autoritățile lucrează împreună pentru sănătatea bucureștenilor.

„Împreună cu premierul Ludovic Orban și cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, am fost azi dimineață la noul call-center al Direcției de Sănătate Publică București, unde voluntarii, studenți la Facultatea de Medicină, dau o mână de ajutor în preluarea apelurilor de la cetățeni în această perioadă aglomerată.
Ne concentrăm pe îmbunătățirea colaborării dintre instituțiile medicale care țin de Guvern și cele care țin de Primăria București pentru a lupta mai eficient împotriva coronavirusului și pentru a menține funcțional sistemul de sănătate.
Am decis astfel să alocăm resurse suplimentare pentru serviciile de ambulanță, prin detașarea de medici din rețeaua de medicină școlară, care ține de ASSMB și care – în această perioadă de școală online – își poate asuma și alte responsabilități.
Facem față tuturor provocărilor perioadei și lucrăm împreună pentru sănătatea bucureștenilor.”, a scris Nicusor Dan pe pagina de Facebook.

Foto- Facebook Nicusor Dan

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.