Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru Expres Magazin că există fonduri pentru majorarea salariilor medicilor cu 25%, așa cum s-a negociat.

Nicolae Băniciou a spus că fondurile sunt din economiile făcute în urma deciziilor luate de când a venit la minister și ajung pentru majorarea salariilor pentru cele 3 luni câte au rămas până la sfârșitul anului.

„Salariile vor creste cu 25 de procente, pentru tot personalul, e vorba de salariul brut, vorbim de salariul de baza. Este un proiect la care lucram de doua luni, inainte sa apara grupuri pe retelele sociale. problema medicilor si a sanatatii este una veche, de 25 de ani… si lucrez zi de zi pentru a imbunatati semnificativ situatia tuturor celor din sistem, si nu ma refer doar la salarii, ci si la statut”, a afirmat Băniciou.

Ministrul  a mai declarat că nu va avea nevoie de bani de la ministerul Finanțelor pentru aceste luni.

Guvernul a anunțat, miercuri, că salariile medicilor vor fi majorate cu 25%, de la 1 octombrie, la toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, urmând ca din 2016-2017 să mai fie efectuată o nouă majorare, tot de 25%.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.