Neagu Djuvara susţine că ridicarea unei moschei la Bucureşti „e o crimă”. „Noi am avut Dunărea aceasta care ne-a apărat de musulmani, iar acum facem la noi un fel de punct de dezvoltare a islamismului în Europa”, a declartat într-un interviu acordat lui Rareş Bogdan, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

„Este o greşeală să facem o moschee la noi, mai cu seamă imensă, care să atragă 6000 de studenţi şi altceva din ţări asiatice”, a afirmat Djuvara.

„Eu consider că este o mare greşeală şi cum nu s-a făcut încă cu toate că acest individ pe care nu pot să-l sufăr, domnul Victor Ponta, a făgăduit… a încasat statul român, o fi încasat şi el ceva – asta Dumnezeu ştie – ca să se facă o mare moschee la noi… Dar e o crimă! Adică, noi am avut Dunărea aceasta care ne-a apărat de musulmani, iar acum facem la noi un fel de punct de dezvoltare a islamismului în Europa. Am căzut în cap!”, a spus Neagu Djuvara

„N-a fost întrebat nimeni! Sunt convins că dacă ar fi fost întrebat Andrei Pleşu sau Liiceanu sau Patapievici sau câţiva din intelectuali… că, slavă Domnului!, avem câţiva intelectuali de foarte mare calitate”

 

 

C

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.