În Franţa, săptămîna începe sub semnul mişcărilor sociale în contextul unei reforme majore preconizată de guvern, cea legată de sistemul de pensii.

Săptămâna începe cu greva profesorilor nemulţumiţi de reducerea de posturi pentru ca marţi să aibă loc o mobilizare generală a salariaţilor împotriva proiectului de reformă a sistemului de pensii, relevă RFI.

În Franţa s-a înrădăcinat un fel de tradiţie: după vacanţele de vară sindicatele se mobilizează, protestează, organizează greve şi manifestaţii.

Sîmbătă au avut loc în toată Franţa manifestaţii împotriva politicii de securitate a preşedintelui şi a modului în care acesta înţelege să-i trateze pe rromi.

Cota de popularitate a preşedintelui Sarkozy, dar şi cea a primului ministru Francois Fillon, e în scădere. După cum se exprimă un comentator al Agentiei France Presse, pentru Nicolas Sarkozy aceasta va fi săptămîna tuturor pericolelor, cu atît mai mult cu cît şi sectorul învăţămîntului se mobilizează marţi pentru a protesta împotriva unor severe reduceri de posturi.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.