Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat miercuri că opoziția se bazează pe cel puțin 237 de voturi la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în condițiile în care majoritatea absolută din Parlamentul României, de care este nevoie pentru adoptarea unui astfel de derems, este de 233.

„Ne bazăm pe un număr de voturi mai mare decât numărul de semnături. (…) Această moțiune este una decisivă”, a afirma Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

„Guvernul, după opinia mea, va fi demis. Atât numărul de semnături, cât și toate discuțiile pe care le-am avut arată acest lucru. În afară de cei 237 de semnatari, există posibilitatea ca foarte mulți, chiar dacă n-au semnat moțiunea, până la urmă să decidă să o voteze. Din punctul meu de vedere, există toate șansele ca această moțiune de cenzură să fie adoptată și Viorica Dăncilă să se întoarcă un simplu cetățean”, a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL spune că „schițele de guvern” apărute în presă nu sunt adevărate.

„Sunt minciuni gogonate, sunt fake news. Nici măcar nu sunt asumate sub semnătură de jurnaliști. (…) Suntem în evaluare, avem chiar câte trei, patru, cinci candidați pentru fiecare portofoliu, dar îi vom anunța în momentul în care va fi vorba despre a genera o formulă de guvernare”, a spus Ludovic Orban.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.