Şpăgile din vămi se scurgeau şi în buzunarele unui partid – o spun procurorii anticorupţie care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu.

Potrivit referatului, mita în acest caz ar fi fost luată „în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie”. Informaţia a fost făcută publică după ce şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor a fost pus sub învinuire pentru luare de mită.

Radu Traian Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA pentru luare de mită pentru numirea în funcţie a şefului vămii Halmeu. Potrivit DNA, omul de afaceri Florian Liviu i-a pretins Nicoletei Dobrescu 130.000 de euro pentru a interveni pe lângă Radu Mărginean să o delege în funcţia de şef al biroului vamal Halmeu pe Dobrescu. Procurorii spun că Nicoleta Dobrescu a fost numită pe 23 septembrie 2009 de Radu Mărginean, fără concurs, ci doar în urme unei întâlniri cu şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. Cei 430.000 de euro au fost împărţiţi de mai multe persoane, relevă RTV.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.