Șeful ASF Mișu Negrițoiu le face o surpriză plăcută, dar nu șoferilor, ci angajaților.
Joi, peste 7.000 de protestatari cu autobuze, autocare, autocamioane și taxiuri au blocat efectiv Bucureștiul, într-un protest în care manifestanții au cerut schimbarea șefului ASF, Mișu Negrițoiu, pentru că a permis creșterea prețului RCA cu 300% în 2015, dar fără o reacție de la conducerea ASF.
Însă, sfârșitul lui 2015 îi surprinde pe angajații din cadrul ASF cu măriri de salariu pentru peformanțele pe care le-au înregistrat.
În data de 13 noiembrie, Mișu Negrițoiu reamintea cadoul pe care l-a făcut angajaților săi printr-un e-mail intern, în condițiile în care tarifele RCA creșteau necontrolat.
Iar această mărire a salariilor vine în completarea sumelor uriașe pe care le câștigă angajații Autoritatății de Supraveghere Financiară (ASF), în frunte cu șeful instituției. Mișu Negrițoiu încasează lunar din postura de director al ASF un salariu de zeci de mii de euro.
Vă redăm mai jos e-mailul intern trimis de șeful ASF angajaților săi, din data de 13 noiembrie, în care reamintea recompensa pentru performanță oferită angajaților săi:
Doamnelor şi Domnilor Directori,
Dragi colegi şi colege,
A trecut mai mult de un an de când am lansat reforma ASF şi de când cea mai mare parte din voi a trecut prin procesele de selecţie internă şi externă, care v-au confirmat ca fiind cei mai potriviţi pentru poziţiile pe care le ocupaţi. Cu ultimele recrutări din octombrie 2015, echipa de management a ASF este acum nu numai completă dar şi mult întărită. Mai mult de jumătate sunt oameni noi.
În ultimul an ni s-au alăturat Radu Petrescu (juridic), Florin Golovatic (supraveghere asigurari), Claudiu Stănescu (financiar-administrativ) şi Mihaela Gheorghe (resurse umane) sau au fost confirmaţi colegi care s-au alăturat autorităţii în ultimii 2 ani – Călin Rangu (protecţia consumatorului), Radu Nelepcu (IT şi operaţiuni), Valentin Ionescu (strategie şi stabilitate financiară) şi Vasile Mureşan (seful Cancelariei).
Alături de cei cu experienţă şi stagii de formare în fostele autorităţi – Florentina Boboc (reglementare-autorizare piaţa de capital), Paul Mitroi (reglementare-autorizare asigurări), Cătălina Sava (supraveghere piaţa de capital), Adina Dragomir ( reglementare-autorizare pensii private), Ciprian Copariu (supraveghere piaţa de capital) şi Ileana Horvath (supraveghere pensii private), şi ei reconfirmaţi în urma concursurilor interne, colegii noi, cu o experienţă diferită, se adaugă sinergiilor interne novatoare capabile să determine cursul nou al instituţiei – transparenţă, integritate, profesionalism şi competenţă.
Dacă la cei 14 directori mai adăugăm alte trei funcţii importante în misiunea ASF, dar organizate la nivel de servicii independente, respectiv comunicarea (Silviu Udroiu), prevenirea spălării banilor (Alex Codescu) şi alinierea la normele primare şi secundare a organismelor europene (Raluca Ţariuc), avem o echipă completă a persoanelor cele mai responsabile cu execuţia de zi cu zi a strategiei şi obiectivelor instituţiei noastre.
După cum ştiţi, conducerea executivă – Preşedintele, Prim-Vicepreşedintele şi Vicepreşedinţii este constituită în Comitetul Executiv, care, alături de voi, conturează o Echipă de Management Lărgită (cum am numit-o în primăvară) capabilă să pună în aplicare noul Model Cultural al organizaţiei pe care l-a definit cu ocazia reuniunii de la Snagov (martie 2015). Vă invit şi cu această ocazie să revedeţi cu echipele voastre Raportul “Climat şi cultură organizaţională” şi să veniţi cu propuneri de acţiuni pentru atingerea obiectivelor stabilite împreună.
Integral pe realitatea.net