Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a lansat luni seara zeci de rachete asupra Israelului, care a răspuns cu atacuri aeriene, o nouă escaladare ce riscă să degenereze în război deschis. În cursul nopţii de luni spre marţi, Forţele Aeriene israeliene au lansat zeci de raiduri în Fâşia Gaza.

Forţele Aeriene israeliene au lansat, în cursul nopţii de luni spre marţi, zeci de raiduri în Fâşia Gaza, în urma tirurilor de rachete care au vizat sudul Israelului, au anunţat martori şi surse palestiniene din domeniul securităţii, relatează AFP.

Aceste atacuri multiple s-au soldat cu nouă răniţi uşor, potrivit unui bilanţ provizoriu.

purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a confirmat lansarea unei „operaţiuni aeriene”, fără să ofere precizări despre amploarea sa.

Atacurile au vizat case în sudul Fâşiei Gaza, în special din Khan Younis, potrivit unor martori.

Brigăzile Ezzedin al-Qassam, aripa militară a mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a adresat ameninţări în urma efectuării acestor raiduri.

Israelul „a depăşit o linie roşie atacând case. Dacă această politică nu încetează, vom răspunde lărgind cercul ţintelor noastre până la un punct în care ne vom surprinde inamicul”, au avertizat brigăzile într-un comunicat.

Fostul şef al Guvernului Hamas, Ismail Haniyeh, a făcut apel, într-un comunicat, „la unitate palestiniană pe frontul politic şi pe teren, dar şi la o intensă coordonare şi cooperare între toţi membrii poporului pentru a face faţă acestei etape critice”.

De asemenea, el a subliniat că este „mai mult ca oricând în favoarea reconcilierii palestiniene în faţa acestei agresiuni”, făcând aluzie la recentul acord de reconciliere semnat între Hamas şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), care a permis constituirea unui Guvern de uniune.

Potrivit armatei israeliene, peste 40 de rachete au fost lansate dinspre Fâşia Gaza în doar o singură oră, luni seara, dintre care 12 au fost distruse în zbor de sistemul de apărare Iron Dome deasupra oraşelor Ashdod şi Netivot, în sudul ţării, scrie medifax.

Nicio persoană nu a fost rănită.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.