Mircea Geoană a declarat la Jocuri de Putere, la Realitatea Tv, că Ponta va pleca din fruntea Guvernului prin declanșarea alegerilor anticipate, care vor veni în urma unor proteste de stradă.

”Atâta vreme cât avem o majoritate în jurul PSD, dacă se va merge pe o formulă de agățare de scaune din partea lui Ponta,  sunt suficienți oameni politici abili în noul PNL, vă spun care este modul de a reacționa: nu dărâmarea Guvernului PSD, ci declanșarea de alegeri anticipate, prin intermediul presiunii protestelor de stradă. De aceea, cu cât se prelungește mai mult prim- ministeriatul lui Ponta, cu atât mai mult noi ne scufundăm.(…) Orice formă de remaniere, cu Ponta premier, va avea un efecte politice negative. Dar eu vă spun că PSD trebuie să dea un șah îndrazneț către noul președinte. Prin condițiile în care ai majoritate, de ce nu te duci la noul președinte și îi spui ”Aveți 3, 5, 7 nume de premier, alegeți unul cu care vă puteți înțelege. PSD are o minimă șansă, vă spun asta. Să zică domnul Iohannis că vrea o altă majoritate, cum o face? Domnul Iohannis nu este  încă președintele României, dar este un om onest. Păi ai nevoie de un parteneriat, de un minim consens național. (….) Şansele PSD pentru 2016 scad cu fiecare zi în care Ponta rămâne premier”, a spus Geoană.

În cazul în care PNL va introduce o moţiune de cenzură, așa cum a anunțat Vasile Blaga, Geoană spune că nu o va vota, chiar dacă îl vrea pe Ponta plecat din toate funcțiile.

„Nu. Pe Ponta l-aş da afară cu mâna mea din partid şi l-aş da în şuturi afară de la Palatul Victoria. Dar să îmi dau propriul guvern jos cu votul meu, nu, nu fac asta”, a spus Geoană.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.