Home Opinie Mircea Diaconu, distribuit în rolul de candidat al stângii?

Mircea Diaconu, distribuit în rolul de candidat al stângii?

by George Avram

Toate partidele sunt nemulţumite de rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare. Asta din perspectiva luptei din toamnă pentru funcţia de preşedinte. După eşecul platformei liberale a lui Călin Popescu Tăriceanu, PSD se reorientează. Victor Ponta nu va candida. Ştie că în turul doi n-are de unde să mai adune voturi. Bazinul său electoral e mult sub 50%. Şi atunci strategii săi au găsit o cale…independentă.  

Până şi acea mişcare din spaţiul public, catalogată răutăcios, drept băsism, grupată în jurul GDS şi Hotnews, dă semne de nervozitate. Nici mai mult, nici mai puţin cere eliminarea “Mărului otrăvit.” Adică a Elenei Udrea. Altă dată un mare jucător la poker-ul politic, Traian Băsescu se apropie, vorba platfomei sale mediatice, spre irelevanţă. Nu mai are vână. Nici idei. Darmite oameni reprezentativi. Până şi Daniel Funeriu se autopropune candidat. Intelectualii “dreptei” au fost surprinşi de rezultatul neaşteptat obţinut de Mircea Diaconu..  Necunoscuta casă de producţie politică a mogului a surprins şi a provocat zeci de speculaţii.  

Regizorul Dan Voiculescu l-a distribuit pe Mircea Diaconu într-un rol ce i se potriveşte. 

O fire calmă, liniştită, rezervată, poziţionată culmea anti-sistem. 

În Bucureşti actorul a fost al doilea clasat după numărul de voturi trecând peste partidele de tradiţie. Aici, unde ne place să credem că există un electorat mai educat, a prins contzept-ul, vorba neamţului, de independent. Nu e prima dată. S-a mai întâmplat şi cu Nicuşor Dan.

Cum a reuşit? “Independentul” a atras voturi de la cei nemulţumiţi de clasa politică. Dar nu nimeni nu s-a aşteptat la aşa o cotă înaltă, de aproape şapte procente. Băsiştii susţin pe la colţuri că turismul electoral n-ar fi fost coordonat numai de către PSD, ci de către unele servicii secrete. Asta-i înebuneşte, probabil pe băsişti. Primele care se leapădă de un om care pierde puterea sunt acestea. Să se reorienteze spre o nouă construcţie?

Prin coridoarele justiţiei româneşti se vorbeşte despre invalidarea mandatului lui Mircea Diaconu de europarlamentar. Asta l-ar arunca într-o poziţie excepţională. De erou naţional. Şi aşa va fi lansat în cursa pentru Cotroceni. Fireşte sub aura de independent.

Are deja un avantaj faţă de ceilalţi candidaţi ai dreptei care se irelevează reciproc. Diaconu a furat deja startul. Lupta se anunţă interesantă, mai ales că mult trâmbiţata unitate a dreptei se va mai lăsa aşteptată. Prevăd o sumedenie de candidaţi pe acest tronson care se vor canibaliza reciproc. Şi o bătălie picantă şi savuroasă.

Campania nu va mai fi atât de anostă ca cea pentru europarlamentare. Nici mizele nu erau prea mari.

Noroc de noi, monarhiştii, că putem privi cu detaşare circul ce va avea să vină.    

 NR. Acest articol a aparut si in editia print Expres Magazin, nr2, luna mai.

You may also like

2 comments

Sorin 3 iunie 2014 - 10:54

Asta e o poveste.Nici daca Diaconu va avea stema de erou tatuata pe frunte,nu va intra in turul doi.Toata lumea stie ca e sageata Varanului,doar ca nu si-a batut nimeni capul cu asta la europarlamentare.Dar la presedentie va fi altceva.Inca mai cred si politicienii si „mogulii” ca pot prosti lumea asa cum vor,dar in ultima vreme au surpriza dupa surpriza si nu sunt capabili sa priceapa ce se intampla.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.