Ministrul Sănătăţii s-a răzgândit. Dacă ieri mulţumea în dreapta şi în stânga, deşi muriseră trei bebeluşi, azi vrea demisii. Nu a lui pentru că după o lungă cugetare nu a găsit niciun motiv, ci a echipei manageriale a maternităţii Giuleşti. Bun şi aşa, dacă demiterea acestora nu ar ţine în acest caz de domnia sa. În câteva minute, ministrul Cseke Attila a dat dovadă de un profesionalism ieşit din comun. UPDATE. Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată prin ordinul primarului General al Capitalei. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Capitalei Victor Iovici.

Ministrul Sănătăţii a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria că va cere, în scris, primarului Sorin Oprescu, în subordinea căruia se află în prezent maternitatea, să destituie întreaga echipa managerială a Maternităţii Giuleşti „din cauza deficienţelor care au fost constatate până acum, potrivit datelor preliminare care reies din ancheta care se află în curs de desfăşurare.Din 2008, de aproape doi ani, acest spital se află sub mananagementul Primăriei Bucureşti. Singura posibilitate de analiză şi revocare aparţine primarului Sorin Oprescu”.

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici a declarat, însă că a fost luată în calcul încă de marţi demiterea echipei manageriale de la Maternitatea Giuleşti, însă contractul este încheiat cu Ministerul Sănătăţii, astfel că municipalitatea nu poate să facă demiterile în acest caz

Ministrul a vorbit şi despre zvonurile apărute în presă privind posibila sa demisie. Cseke Attila a spus că s-a gândit să-şi depună demisia, dar că nu va face acest lucru.

Procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ au început, marţi, urmărirea penală în rem, adică pentru faptă, fără a se cunoaşte încă autorul, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.

Foto- gov.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.