Home Actualitate Ministrul Sănătății: Transmiterea comunitară a COVID-19 s-a accentuat în România în ultimele zile, dar nu într-un mod exponențial. E nevoie de prelungirea stării de alertă

Ministrul Sănătății: Transmiterea comunitară a COVID-19 s-a accentuat în România în ultimele zile, dar nu într-un mod exponențial. E nevoie de prelungirea stării de alertă

by S. C.

Ministru Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că transmiterea comunicară s-a accentuat și este nevoie de menținerea stării de alertă.

„Gândiţi-vă că am avut două weekenduri mari la rând, de vineri până luni seara. Şi am avut şi o aglomerare populaţională în diferite zone ale ţării. S-a trăit acea senzaţie de libertate, am avut o accentuare a transmiterii comunitare. Mă refer nu exponenţial, deocamdată, dar am avut o creştere iar acum noi ne pregătim de astăzi la a treia sesiune de relaxări şi atunci trebuie să ne gândim că în următoare perioadă va creşte, dar controlabil, numărul de cazuri. De aceea ne trebuie şi stare de alertă. Sunt zile cum a fost ieri, duminică, în care au fost recoltări mai puţine, testări mai puţine, dar sper astăzi să avem o scădere a numărului de cazuri noi. Urmează să evaluăm tot ce înseamnă întreaga săptămână trecută şi să ne pregătim după al treilea val de relaxări pentru săptămâna care urmează”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Reamintim că au fost confirmate, până acum, 21.999 de infecții cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri, cea mai ridicată cifră din data de 8 mai.

Foto: gov.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.