Marți a fost activat Centrul Operațional de Coordonare de la nivelul Ministerului Sănătății, care va furniza la zi informațiile legate de stocurile de medicamente, echipamente și dezinfectanți, cadrele medicale implicate în acțiunile pentru limitarea infecției cu coronavirus, dar și numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI.

„Centrul Operațional ne va furniza situația la zi toate informațiile utile și vitale pentru stabilirea măsurilor corecte pentru fazele epidemice în care ne aflăm. Vom cunoaște stocurile de medicamente, echipamente medicale și dezinfectanți existente la nivel național în spitale, numărul cadrelor medicale implicate în acțiunile pe care le derulăm pentru limitarea răspândirii infecției, numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI, astfel încât să putem acționa coordonat”, a declarat ministrul Victor Costache la Centrul de Coordonare.

Miinistrul Sănătății, Victor  Costache, a prezentat Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor, pentru COVID-19.

„Astfel, în perioada următoare, în spitalele coordonate de Ministerul Sănătății vor fi limitate internările programate, în raport cu gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) și evolutia epidemiologica locală. În funcție de dinamica situatiei se va putea decide chiar interzicerea internarilor programate”, a mai spus ministrul Costache.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.