Home Politica Ministrul de Interne: Mi se pare curioasă graba cu care oamenii politici au vrut să discrediteze o instituție și chiar pe o temă atât de sensibilă cum e relația cu Republica Moldova

Ministrul de Interne: Mi se pare curioasă graba cu care oamenii politici au vrut să discrediteze o instituție și chiar pe o temă atât de sensibilă cum e relația cu Republica Moldova

by S. C.

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a declarat că Jandarmeria a avut o reacție proporționată în timpul marșului unioniștilor, dat fiind că unii dintre ei au încercat să devieze de la traseul pentru care au obținut aprobare din partea Primăriei.

”Dispozitivul jandarmeriei a fost unul pur defensiv și viza doar blocarea accesului manifestanților pe alte trasee decât cele planificate. Pe parcursul manifestării, chiar și când s-a forțat dispozitivul, nu s-au folosit mijloace specifice, nici gaze lacrimogene sau scuturi, cum s-a speculat și nici nu s-au folosit cătușe când au fost conduși la secție cei patru manifestanți. Modul în care a fost aplicată procedura de reținere și conducere sunt elementele pentru care am cerut constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, după cum prevede legea”, a declarat Ministrul de Interne.

”S-a încercat în câteva etape medierea, dialogul. Din toate aceste încercări au reieșit intențiile unora dintre ei de la devia de la scopul și traseul inițial. Ei au spus clar că vor să ajungă în Piața Universității, unde vor să campeze. Au fost lucruri despre care li s-a spus că nu se pot face. Sunt înregistrări video pentru toate aceste segmente”.

”Vreau să repet că pentru acea intervenție punctuală de la momentul reținerii unde a fost folosită forța vom face o cercetare prealabilă pentru a stabili responsabilitățile. Din punct de vedere conceptual, eu nu am regăsit nimic în operațiune din lucrurile care s-au speculat”

”Am văzut o manifestare pașnică pentru o cauză frumoasă și un moment tensionat în care s-a deviat de la destinația autorizată pentru motive care nu au avut legătură cu jandarmeria și pe care le vom investiga. Am avut o reacție proporționată a jandarmeriei, cu excepția acelui moment de reținere a celor doi organizatori, și pentru care Jandarmeria și Ministerul de Interne vor face cercetări”, a declarat Ministrul de Interne

”Mi se pare curioasă graba cu care oamenii politici au vrut să discrediteze o instituție și chiar pe o temă atât de sensibilă cum e relația cu Republica Moldova”, a mai afirmat Dragoș Tudorache.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.