Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat că e posibil ca deficitul bugetar pe acest an să fie mai mic de 4,4% din PIB.

 ”Eu încerc pe toate căile să avem o execuție mult mai bună de această estimare. Încerc și ați văzut că și premierul le-a spus miniștrilor la începutul ședinței de Guvern vineri să reducă cheltuielile care nu sunt necesare în acest moment, să facă economii, pentru că de multe ori sunt și estimări la sfârșit de an. Sper să avem o execuție mai bună, dar nu pe partea de reduceri de cheltuieli, că acolo cred că va fi greu, dar pe partea de colectare mai bună, câteva discuții cu cei de la ANAF și s-ar putea să avem câteva surprize plăcute”., a declarat la RFI Florin Cîțu.

Întrebat care e ținta de deficit bugetar pentru acest an, Cîțu a spus că:  ”Mai aproape de 4%. Va fi foarte greu să mergem sub 4%, dar cât mai aproape de 4%”, a spus ministrul la RFI.

Își va asuma Guvernul răspunderea în Parlament în privința bugetului de stat pe 2020? ”Nu știu, aici este decizia premierului. Eu sunt pregătit să merg cu bugetul în Parlament, să-l dezbat în comisii, să argumentez fiecare linie de buget”, a mai spus Cîțu la RFI.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.