Home Actualitate Ministerul de Finanţe luat cu asalt de angajaţi. Sute de protestatari ameninţă cu greva generală

Ministerul de Finanţe luat cu asalt de angajaţi. Sute de protestatari ameninţă cu greva generală

by Ioana Popescu

Sute de angajaţi din MFP protestează în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile.

În acest moment, sute de angajaţi de la Ministerul de Finanţe şi ANAF nu mai lucrează. Protestatarii îl aşteaptă pe ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, să vină să vorbească cu ei.

Angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece nu şi-au mai primit stimulentele de două luni. Oamenii spun că fără aceste stimulente, a căror valoare poate atinge şi valoarea unui salariu brut, nu mai pot avea un trai decent, în condiţiile în care salariile le-au fost reduse, deja, cu 25%.

„Este un butoi de pulbere. Noi (liderii de sindicat – n.r.) nu am reuşit să organizăm protestele şi acum oamenii izbucnesc spontan. Nu mai putem controla angajaţii. Guvernanţii nu înţeleg că Fiscul nu lua banii de la buget pentru stimulentele angajaţilor. Eu am anunţat ministrul şi pe toată lumea că este posibil ca în toată ţara să se întâmple lucrul acesta şi, în situaţia aceasta, Finanţele României pot fi în pericol, pentru că oamenii nu pot să muncească pe 600 lei, în condiţiile în care statul s-a angajat ca din veniturile pe care le atragem la bugetul statului să ofere o parte din ele ca recompensă”, a spus la Realitatea TV, liderul Sed Lex, Vasile Marica.

Angajaţii au ieşit pe holurile ministerului şi strigă: „Hoţii, hoţii, ne vrem banii înapoi!”.”Aşteptăm să vină orice reprezentant al ministerului să discute cu noi pentru a se găsi o soluţie. Nimeni nu ne-a explicat de ce nu ne mai primim stimulentele”, a declarat la Realitatea TV, un funcţionar din minister.

Alte proteste sunt pe cale să pornească la Constanţa, Oradea, Timişoara, Brăila, unde oamenii sunt dispuşi să facaăasemenea acţiuni de protest, a anunţat Vasile Marica. Acesta susţine că circa 25.000 de oameni pot intra în proteste spontane.

ANAF şi Garda Financiară au un fond extrabugetar care este alimentat cu banii încasaţi din amenzi. Din acest fond, angajaţii de la Finanţe primesc, lunar, aşa-numitele stimulente.

Înaintea remanierii fostului ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu, preşedintele Traian Băsescu îi reproşa acestuia că la minister încă se acordau stimulente. Aceeaşi situaţie se regăsea şi la Interne, minister păstorit până nu demult de Vasile Blaga.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.