Home Actualitate Militarul care l-a impuscat pe Nicolae Ceausescu face dezvaluiri in presa straina

Militarul care l-a impuscat pe Nicolae Ceausescu face dezvaluiri in presa straina

by Ioana Popescu

Capitanul Ionel Boeru, membru al plutonului de executie a sotilor Ceausescu, a facut o serie de dezvaluri pentru cotidianul britanic The Guardian. Potrivit ofiterului, subiectul inca il nelinisteste, pentru ca „sunt doua vieti pe care le-a curmat”.

In decembrie 1989, parasutistul s-a oferit voluntar pentru o misiune misterioasa, fara a sti ca urmeaza sa participe la executia presedintelui Nicolae Ceausescu, titreaza The Guardian.

„Inca sunt nelinistit cand vorbesc despre asta. Sunt doua vieti pe care le-am curmat. Este mare lucru. In razboi este ok, insa cand omori oameni neinarmati este mai greu. Nu as dori acest lucru nimanui, chiar daca treaba mea este sa omor oameni (…) Bunicul meu a fost preot, un liberal, a fost in inchis mare parte din viata sa. A fost foarte bucuros dupa acele evenimente, bucuros ca regimul s-a schimbat, ca Ceausescu a murit si mi-a zis ‘Stai linitit, iau toate pacatele tale asupra mea'”, a povestit Boeru pentru cotidianul britanic.

„I-am impuscat foarte repede, simt ca i-am ajutat sa moara cu demnitate (…) Soldatii plangeau de fericire, oameni despre care anterior ai fi crezut ca sustin in intregime regimul izbucneau de emotie”, rememoreaza Boeru.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.