Peste 3.000 de localnici din oraşul Carei, judeţul Satu Mare, au făcut Revelionul în beznă. Oamenii stau de două nopţi fără curent electric din cauza unor avarii. Angajaţii de la Electrica au spart asfaltul în mai multe zone ale oraşului, unde au apărut defecţiunile, însă nu au reuşit să dea de capăt problemei, potrivit digi24.ro.

„Lucrurile trebuiau rezolvate de mult, erau cunsocute de foarte multă vreme, se ştia că această linie nu mai face faţă, este depăşită, trebuia să se intervină de mult cu schimbare, cu investiţii serioase. Noi vom analiza situaţia creată, săptămâna viitoare corpul de control va merge la faţa locului şi vom lua măsurile care se impun. Pentru că bătaia de joc la adresa cetăţenilor, ce s-a întâmplat acum, este de neiertat. Nu vom lăsa lucrurile să se perpetueze, toţi cei care sunt vinovaţi de ceea ce s-a întâmplat acolo vor plăti.

Alimentarea cu energie electrică ar urma să fie reluată în mai puțin de o oră.

Sistemul de alimentare cu energie electrică al oraşului Carei a început să aibă probleme încă din 30 decembrie, când a apărut prima avarie. Până în seara de Revelion, alte două pene de curent au lăsat fără energie electrică jumătate din oraş.

„S-o luat curentul şi s-a dezgheţat frigiderul. Deja-i gol şi am fost nevoită să-mi duc mâncarea din frigider în cămară să nu se strice”.

„Chiar i-am spus la băiatul cel mic că ne aducem aminte de epoca Ceauşescu. Chiar ne-am amintit! Se întâmplă! Dar asta este!”.

Echipele de intervenţie ale Electrica au încercat să găsească problema şi au spart asfaltul în mai multe zone, însă fără rezultat.

„Au exploadat cablurile. Cablurile sunt vechi trebuie spus asta şi afectează circa 3.000 de familii.

Sunt mai multe aspecte. A fost Revelionul şi oamenii stând acasă vă daţi seama nu numai că nu au văzut televizorul, dar mulţi au centrale termice unde motorul electric acţionează apa, au stat în frig. E supărare mare la noi ce să facem”, spune Eugen Kovacs, primarul din Carei.

Pentru una dintre casele de copii din oraş, ajutorul a venit din partea unei firme care le-a împrumutat un genrator de curent pe benzină.

Echipele de intrevenţie încearcă să remedieze situaţia, însă imediat ce reuşesc să pornească lumina într-o zonă a oraşului, în câteva minute apare altă pană de curent în alt cartier al oraşului.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.