În toate cazurile de depresii, tratamentele şi recomandările aparţin medicilor, însă, înafara tratamentelor convenţionale, există şi metode pe care le oferă natura.

Conform studiilor, o cauză a acestor depresii este nivelul scăzut de serotonină. Crescând nivelul de serotonină prin produse naturale, multe din cazurile de depresie se ameliorează. În multe alte cazuri, depresia este cauzată şi de o nutriţie deficitară. Lipsa unor vitamine, expunerea insuficientă la razele solare şi dereglările hormonale, sunt tot atâtea cauze care ar putea duce la stări depresive.( partea a doua)

Deoarece majoritatea persoanelor afectate de depresie au lipsă de poftă de mâncare şi recurg la o alimementaţie deficitară sunt absolut necesare suplimentele nutriţionale. Se recomandă multivitaminele şi multimineralele, formule complexe.

Pentru sistemul nervos central, de mare importanţă este combinaţia de calciu şi magneziu. Se recomandă formule care conţin 500 de mg calciu şi 250-500 mg de magneziu, de două ori pe zi.

S-a constatat că persoanele care suferă de depresii au nivelul de acid folic mult mai scăzut decât normalul. De aceea, se recomandă să se ia 800 micrograme de acid folic de două ori pe zi, timp de o lună. După aceea, tratamentul se reduce la o singură doză.

O altă substanţă utilă este bio-melatonina, care pe lângă reglarea somnului este şi un antioxidant puternic care protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Melatonina determină organismul să se concentreze pe activitatea de odihnă şi refacere. Această substanţă are rolul de a preveni şi a repara organismul de eventualele distrugeri cauzate de poluare, de expunere la diferite substanţe chimice nocive, la lipsa de odihnă suficientă sau la numeroase afecţiuni.

NR:

Ovidiu Bojor este un renumit farmacis, academician şi fitoterapeut român, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, deţinător al titlului de Senior Honoris Causa, şi fondator al fitoterapiei moderne în România, membru al. Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI), din care face parte încă din anul 1977. A lucrat pe trei continente, a condus patru expediţii ştiintifice pentru exploatarea florei medicinale din Himalaya, a participat la misiuni exploratorii în Afganistan şi Africa: Ruanda, Uganda, Burundi şi Botswana.

Foto – https://www.librariaonline.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.