Home Meteo Meteorologii explică de ce a nins doar în nordul Bucureștiului, nu și în restul orașului

Meteorologii explică de ce a nins doar în nordul Bucureștiului, nu și în restul orașului

by George Avram

Un fenoment inedit s-a întâmplat astăzi în București. În timp ce partea de nord a Capitalei era acoperită de zăpadă, ceilalți bucureșteni au văzut fulgii de nea doar în reportajele de la TV.

Meteorologul Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a declarat la Digi24, că una dintre explicații este temperatura mai scăzută în nordul orașului, față de alte zone ale Capitalei.

„În timpul verii se întâmplă frecvent ca în unele cartiere să plouă și să emitem atenționări sau chiar avertizări, iar locuitorii din alte cartiere, unde vremea poate fi chiar însorită, să se întrebe care este rostul acelei avertizări”, a spus meteorologul.

În următoarele zile este exclus să se repete această situație din simplul motiv că temperatura va crește până de Crăciun, însă se va răci începând cu 26 decembrie, astfel că de Revelion temperaturile vor fi apropiate de cele specifice sfârșitului de decembrie, potrivit prognozei meteo pentru perioada 19 decembrie – 1 ianuarie transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.