Home Lifestyle Mersul desculţ -conectarea cu energia naturii/ Anulează încărcătura negativă acumulată prin stres și previne îmbătrânirea/„Conectarea la pământ va proteja organismul de pagubele colaterale”

Mersul desculţ -conectarea cu energia naturii/ Anulează încărcătura negativă acumulată prin stres și previne îmbătrânirea/„Conectarea la pământ va proteja organismul de pagubele colaterale”

Actriţele Rachel Bilson, Jennifer Aniston, Miley Cyrus, Selena Gomez şi Kate Hudson, printre adepte

by Ana Barb

Pe măsură ce oamenii înţeleg că societatea ultramodernă şi civilizaţia industrială nu aduc numai beneficii, ba dimpotrivă, pot afecta grav sănătatea şi echilibrul psihic individual, întoarcerea la obiceiurile străvechi, la traiul cât mai aproape de natură, câştigă tot mai mult teren. Acest fenoment s-a remarcat și înainte de pandemie, dar de la debutul acesteia foarte multe familii tinere au renunțat la locuințele de la oraș pentru o casă cu grădină dintr-un sat sau de la suburbie. Acela a fost momentul declanșator al acestui fenomen care era cunoscut în rândul corporatiștilor, care la un moment dat renunțau la slujbele bănoase pentru o mică afacere de familie la țară, în primul rând pentru a-și crește copiii liberi.

Aşa-numitul „barefoot life-style” capătă mereu mai mulţi adepţi, actriţele Rachel Bilson, Jennifer Aniston, Miley Cyrus, Selena Gomez şi Kate Hudson numărându-se printre ei

Iar una din practicile pe care omul modern le reînvaţă în această reorientare este mersul desculţ. Aşa-numitul „barefoot life-style” capătă mereu mai mulţi adepţi, actriţele Rachel Bilson, Jennifer Aniston, Miley Cyrus, Selena Gomez şi Kate Hudson numărându-se printre ei, inclusiv în România făcându-şi timid apariţia primii „barefooteri” convinşi. De fapt, cine nu-și amintește de vacanțele de la bunici, dacă nu s-au născut la țară, atunci când alergau prin curte desculți, sau prin grădină, sau pe uliță cu ceilalți copii?

Și, automat, se desprind două categorii de „desculți”. Spre deosebire de cei care se plimbă fără încălţări doar în vacanţe, prin nisip sau prin iarba umedă de rouă, „desculţii” urbani umblă neîncălţaţi peste tot, inclusiv pe asfalt, fie vară, fie iarnă, fără să se teamă că se murdăresc, că se înţeapă/taie în cioburi sau că vor fi priviţi ciudat de trecători şi catalogaţi drept nebuni ori sărăntoci.

În ciuda prejudecăţilor, umblatul desculţ nu reprezintă ceva ilegal, imoral, dizgraţios sau nelalocul lui. Nu este ca şi cum ai ieşi în pielea goală pe stradă şi nici nu încalci vreo regulă de bun simţ. Iar dacă în unele ţări din lumea a treia oamenii sunt mereu desculţi din cauza faptului că nu îşi pot permite o pereche de încălţări, în Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Hawaii şi unele părţi din sudul Statelor Unite mersul în public în picioarele goale este obişnuit şi acceptat. Indivizi chiar înstăriţi coboară liniştiţi din limuzine şi intră desculţi în curăţătorie, în magazin sau benzinărie. Nu sunt excentrici, ci pur şi simplu aşa se simt ei bine. Fireşte, există instituţii sau localuri care pot afişa la intrare interdicţia accesului fără pantofi, dar asta nu trebuie să-i descurajeze pe „barefooteri” să-şi urmeze preferinţele, în alte contexte.

„Conectarea la pământ va proteja organismul de pagubele colaterale”

Un argument suplimentar în sprijinul mersului desculţ vine din zona medicală. Mai exact, s-a descoperit că asemenea obiceiuri ne conectează direct cu energia vie a Pământului, care anulează încărcătura negativă acumulată prin stres, viaţa turbată de la oraş, programul haotic, îmbunătăţindu-ne astfel sănătatea şi starea de spirit. Pielea, în general, este un conductor foarte bun, deci lasă energia pozitivă să pătrundă în corp, indiferent că atingem solul (ţărână, nisip, iarbă) cu mâna sau altă parte a trupului. Dar în talpă există, chiar în mijloc, un punct cunoscut de acupuncturişti ca Rinichi 1 (K1), unde se conectează toate meridianele organismului uman. Deci, a pune acest punct în contact cu pământul e varianta ideală! Iar prin „împământare” se face un transfer de electroni liberi -probabil cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi de om- între sol şi corp. Dr. James Oschman, expert în domeniul medicinei energetice, cu o diplomă în biofizică şi un doctorat în biologie la Universitatea din Pittsburgh, spunea că, deşi reacţia organismului, atunci când ne lovim, e să răspundă imediat prin trimiterea de celule albe din sânge la locul impactului – rezultând durere, roşeaţă, căldură, pierderea abilităţii de mişcare, umflarea- răspunsul inflamator poate fi evitat prin simplul contact cu pământul. Astfel, dacă  ţinem picioarele goale pe sol când ne lovim, electronii vor migra în corp şi se vor răspândi prin ţesuturi, neutralizând radicalii liberi care ar putea pătrunde prin contuzie. „Deci, conectarea la pământ va proteja organismul de pagubele colaterale”, spunea dr. Oschman. Pentru a facilita „împământarea” omului modern, izolat între betoane şi asfalt, specialiştii au găsit metode alternative: au creat cearceafuri electrice cu ajutorul cărora ne putem „lega” de pământ în timp ce dormim. Există şi preşuri speciale pe care poţi sta cu picioarele goale când lucrezi la computer.

De asemenea, orice contact direct cu un obiect bun conductor care este în legătură cu pământul -un cablu electric, o ţeavă sau chiar un copac- poate fi o metodă bună de a ne încărca cu electronii negativi. Nu degeaba mulţi terapeuţi recomandă îmbrăţişarea arborilor, ca mijloc de alungare a tensiunilor fizice şi psihice. Dar mersul desculţ în aer liber, în natură, rămâne cea mai puternică metodă de a ne conecta cu solul, accelerând refacerea ţesuturilor şi înlăturând durerile muscular şi reumatice. Tot „împământarea” previne şi îmbătrânirea cauzată de radicalii liberi şi subţiază în acelaşi timp sângele, cu efect protector în privinţa bolilor cardiovasculare, principalul factor de deces în lume. „Si nu uitaţi că Pământul se bucură să vă simtă picioarele goale şi Vânturile tânjesc să se joace cu părul vostru”, scria, inspirat, poetul şi filozoful Kahlil Gilbran, unul din romanticii târzii ai literaturii arabe

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.