Home Business Răspunsul mediul privat la intenția Guvernului privind supraimpozitarea: Idee scoasă la o bere, e stupid

Răspunsul mediul privat la intenția Guvernului privind supraimpozitarea: Idee scoasă la o bere, e stupid

by Ioana Popescu

Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, a declarat la Digi24, că nu are sens ca salariul președintelui să fie luat ca prag pentru impozitarea veniturilor și că această propunere a Executivului „pare scoasă la o bere”.

Potrivit lui Burnete, înainte să vedem pe cine ar trebui să impozităm în plus, ar trebui să rezolvăm problemele ANAF-ului, care durează de două decenii.

„Sistemele vestice de impozitare progresivă sunt sisteme foarte complexe. ANAF-ul nostru nu poate să colecteze nici TVA-ul, care este o taxă simplă”, spune acesta.

Radu Burnete, director executiv al Confederației Patronale Concordia:

Cum am ajuns atât de repede de la cumulul pensiei cu salariul să discutăm noi, mediul privat, că urmează impozitarea progresivă? E oarecum ilogic acest pas atât de mare. Este această problemă a cumulului pensiei cu salariul, care este veche, o știm și o tot dezbatem și ne tot chinuim să o rezolvăm. Pare că ne scărpinăm invers. Guvernul ar trebui să aibă instrumentele pentru a reduce pensiile și salariile din domeniul public, dacă vrea să o facă.  Eu știu că CCR a făcut garduri în jurul specialilor, sunt conștient de asta. Dar să vrei să reduci pensiile din domeniul public impozitând suplimentar… nu înțeleg.

Integral aici. 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.