Home Actualitate Medic de la Spitalul MAI, despre cazul bebelușilor: Poate fi chiar un atac terorist. Eu nu aș călători în zona respectivă pentru că nu știu ce este

Medic de la Spitalul MAI, despre cazul bebelușilor: Poate fi chiar un atac terorist. Eu nu aș călători în zona respectivă pentru că nu știu ce este

by I. B.

Medicul Laurenţiu Beluşică, şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne, „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”  susține că, în cazul bebelușilor de la Argeș, epidemiologii trebuiau să meargă acasă la copii și să ajungă la un rezultat în 48 de ore. De asemenea, medicul afirmă că el nu s-ar duce în zona respectivă, fiind o bombă cu ceas, deoarece nimeni nu știe ce s-a întâmplat în acest caz.
„Eu, personal, nu m-aş duce într-o călătorie acum în zona respectivă pentru că nu ştiu ce este. Poate să fie chiar un atac terorist. Nu ai de unde să ştii ce este. Este o bombă cu ceas. Stă şi aşteaptă, Poate că norocul nostru ar fi să se fi stins singur şi să se fi autolimitat”, a declarat doctorul Belușică.

Acesta mai spune că pericolul este real și poate fi chiar o problemă de siguranță națională.

„Personal, consider că în acest caz cei chemați să facă acest lucru nu și-au făcut datoria! Pericolul este real dacă sursa de îmbolnăvire persistă, putând fi considerată potențial o problemă de siguranță națională. De la situația din prezent a numărului de îmbolnăviri până la zeci de morți este un pas extrem de mic. Ne aflăm în secolul XXI, ancheta epidemiologică trebuia să fie demult pe masa Ministrului Sănătății și focarul stins sau limitat. Până acum trebuia identificat focarul, sursa de infectie, și suprimat; emisă o alertă de calătorie în județul Argeș şi mobilizată orice resursă existentă sau parteneră pentru aflarea focarului infecţios”, a declarat medicul pentru digi24.ro.

Foto: docplanner.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.