Marea manipulare nu a reușit. Procurorul general Augustin Lazar a devenit tinta unui atac violent, dar și manipulator referitor la primii săi ani din carieră. Augustin Lazăr  este acuzat de propaganda pesedistă, că ar fi fost un torționar.

Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), anunță că Augustin Lazăr, procurorul general al României, nu a fost „un torționar”. El precizează că Augustin Lazăr a fost confundat intenționat cu  lt. col. Lazăr Gheorghe și prezintă documentul.

„Decizia definitiva de politie politica a lt. col. Lazăr Gheorghe, șeful biroului CI al Penitenciarului Aiud, publicata în Monitorul Oficial. Domnul Iulius Filip a primit în 2015 numele lui și al altor ofițeri de Securitate care l-au urmarit și torturat în urma cererii depuse la CNSAS. Despre acest Lazăr și nu despre Augustin Lazăr vorbea domnul Filip. Afirmația ca Augustin Lazăr a fost „un torționar” este falsa. Domnia sa a condus comisia de eliberări și nu avea cum sa acționeze direct ca „torționar” asupra lui Iulius Filip. Cel care a făcut-o era lt. col. Lazăr Gheorghe.

Consider ca o discuție despre rolul procurorilor și colaborarea lor cu Securitatea și regimul comunist este bine venita. Dar aceasta discuție, care este, trebuie spus, dureroasa prin prisma realității, nu poate fi făcută în contextul unor campanii mediatice care amesteca minciuna și manipularea în scopuri strict politice cu adevărul și cu problema delicata a moștenirii comuniste.”, a scris pe Facebook Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)

No photo description available.
No photo description available.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.