Home Politica Marcel Ciolacu face pe victima la anunțul privind reducerea cheltuielilor bugetare: Îmi asum reforme chiar dacă ele deranjează anumite persoane

Marcel Ciolacu face pe victima la anunțul privind reducerea cheltuielilor bugetare: Îmi asum reforme chiar dacă ele deranjează anumite persoane

by George Avram

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, au anunțat măsurile care trebuie să ducă la reducerea deficitului bugetar. Ciolacu a venit să declare că își asumă în totalitate aceste „reforme chiar dacă ele deranjează anumite persoane”. Desigur, Marcel Ciolacu exagerează deoarece reducerea cheltuielilor în administrațiile locale și centrale este una minoră, pe hârtie, gaura la buget fiind de aproape 60 de miliarde de lei, iar aceste pentru aceste măsuri fiind estimată o reducere de 6 miliarde de lei. 

Marcel Ciolacu, declarații la Palatul Victoria:

  • Sunt peste 50 de măsuri. Ele au fost discutate și în cadrul Coaliției. Vorbim de prima reformă reală în ceea ce privește sistemul bugetar. E pentru prima oară când un guvern al României își asumă o astfel de abordare.
  • Nu vorbim de recesiune în România, ci de lucruri asumate în fața Comisiei. E important să continuăm ca să nu se blocheze fondurile. Mai mult ca sigur vom reuși să evităm acest lucru. Să avem o negociere corectă cu Comisia și să ave un plan foarte corect și asumat.
  • Nu e confortabil nici pentru mine și nici pentru dl ministru. Nu caut vinovați.
  • Cred cu tărie că toate măsurile propuse de dl ministru sunt corecte. E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare. Cei care merg la serviciu să se joace pe Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci. E incredibil unde a ajuns acest fenomen.
  • Prin tot acest pachet se va crea un echilibru macroeconomic. Sunt măsuri care au efecte imediate, dar și indirecte.
  • Sunt plafoane în ceea ce privește sporurile, nu putem avea sporuri mai mari decât salariul de bază, nu pozți avea pensii speciale mai mari decât veniturile și să te pensionezi la 40 de ani.
  • Îmi asum în totalitate aceste reforme chiar dacă ele deranjează anumite persoane.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.