Home Politica Marcel Ciolacu, boss-ul promisiunilor: Vor crește pensiile, vor crește salariile, iar „patriotismul economic” va moderniza România

Marcel Ciolacu, boss-ul promisiunilor: Vor crește pensiile, vor crește salariile, iar „patriotismul economic” va moderniza România

by George Avram

Liderul PSD, Marcel Ciolacu,desemnat de Klaus Iohannis candidat la funcția de premier, și-a prezentat marți seară priorităţile programului de guvernare – va curge lapte și miere, mai pe scurt. Lista de promisiuni cuprinde creșteri salariale și de pensii, reducerea a impozitării  muncii, iar la finalul mandatului acestui guvern „orice angajat trebuie să câştige minimum 500 de euro net lunar”.

„La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câștige minim 500 de euro net lunar”

Iată o parte de promisiunile lui Ciolacu:

 • România se află încă în cercul vicios al salariilor mici. O treime dintre salariații din România primesc acum salariul minim de 3.000 lei brut, adică sub 1.900 de lei net. Pe baza dialogului cu sindicatele și patronatele, vom crește salariul minim pentru a reduce numărul salariaților cu normă întreagă aflați în sărăcie. Toți cei care muncesc trebuie să aibă asigurat un trai decent.
 • La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie să câștige minim 500 de euro net lunar, iar câștigul salarial mediu net să ajungă la 1000 de euro.
 • Acest guvern va avea grijă și de cei care au muncit o viață întreagă, așa cum am făcut de fiecare dată când ne-am aflat la guvernare.
 • Pensiile vor crește. În plus, toți românii cu venituri mici și medii, salariați sau pensionari, vor fi în continuare sprijiniți de stat. Toate formele de ajutor – vouchere pentru alimente și pentru plata facturilor la energie și gaze vor continua.
 • Așa cum am spus încă de la început, accentul prioritar al politicilor noastre publice va fi pus pe serviciile educaționale și de sănătate.
 • În ceea ce privește educația, ne-am asumat angajamentul de a crește accelerat salariile prin noua lege a salarizării unitare și asta voi face.
 • Pentru a reduce abandonul școlar și a oferi șanse egale la educație, propunem o serie de soluții, finanțate de la buget și din fonduri europene, pentru copiii în nevoie – vouchere pentru o masă caldă pe zi, transport școlar, îmbrăcăminte, rechizite de 2 ori pe an și consiliere psihologică.
 • Dar un trai mai bun nu e posibil fără un sistem de sănătate eficient și funcțional pentru toți românii. România are încă o problemă majoră în ceea ce privește accesul inegal la sănătate de calitate.
 • Vrem să modernizăm și să dotăm cabinetele de medicină de familie din urbanul mic și rural. În plus, vom echipa unități mobile de sănătate, pentru analize și chiar screening-ul unor boli, și vom moderniza și dota peste 70 de ambulatorii publice, marea majoritate în zonele defavorizate.
 • Știm ce avem de făcut și împreună vom reuși. Vorbim despre responsabilitate, încredere și dialog. Strategia noastră este să acționăm și să explicăm fiecare pas pe care îl facem. Credem că aceasta este forma obligatorie de respect față de români și față de mandatul pe care l-am primit.
 • Vreau să vă spun cât se poate de clar: eu nu voi conduce guvernul PSD-PNL, ci Guvernul României, iar rolul guvernului este de a se asigura că economia și societatea funcționează pentru toată lumea, că nimeni nu rămâne în urmă, că nu mai trăim într-o țară împărțită între speciali și oameni obișnuiți, că tăiem privilegii nemeritate unora pentru ca toți să aibă parte de șanse egale. Așa văd eu și sensul respectării PNRR, pentru a aduce miliardele europene de care România are nevoie”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.