Managerul Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din Capitală a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru că a refuzat să plătească efectuarea unei operaţii de transplant la spitalul Sfânta Maria, iar pacientul a decedat.

„Ministrul Sănătăţii va trebui să răspundă penal pentru faptul că nu a dat bani pentru un pacient asigurat, care era programat să facă transplant de plămân în Spitalul «Sfânta Maria», unitate sanitară acreditată de către Agenţia Naţională de Transplant pentru aceste intervenţii. Ministrul Sănătăţii era obligat să plătească operaţiile de transplant, dar a refuzat, preferând să exporte plămânii, iar operaţiile să fie făcute într-un spital de la Viena”, a declarat Narcis Copcă

„În septembrie am fost sunat de doctorul Zota, ne-a spus că are un donator de la care poate fi prelevat plămânul pentru transplant. Ministrul Sănătăţii a refuzat ca un pacient român să primească acest plămân şi a preferat să-l trimită la Viena. Avem tot ceea ce ni s-a cerut. Avem contract cu patru medici pneumologi şi cu un medic pneumolog infecţionist, chiar mai mult decât ar fi fost necesar. Avem posibilitatea efectuării unor nalize medicale continuu, 24 de ore din 24. Mai mult, avem posibilitatea ca anumite analize să le facem în Germania. Domnule ministru, vă asigur că vom face transplant de plămân la Spitalul Sfânta Maria, pe care mi-l asum public. Noi, doctorii ni-l asumăm cu diploma noastră. Domnul ministru va trebuie să asume refuzul şi pierderea de vieţi omeneşti”, a declarat Copcă.

Managerul spitalului  Sfânta Maria a spus că doctorul Igor Tudorache din Germania are contract de muncă pentru a veni la Sfânta Maria să facă transplant de plămân şi are aviz de la Colegiul Medicilor din România.

„Mai mult, astă-vară şi-a luat concediu fără plată ca să poată sta în spital şi să pregătescă transplantul de plămân. Comisia de acreditare a avut un reprezentant al Ministerului Sănătăţii şi a existat şi un acreditor european. Profesorul Deac a făcut adrese insistente la Ministerul Sănătăţii prin care a solicitat să fie plătite operaţiile de transplant de plămân la Spitalul Sfânta Maria, unitate acreditată. Fac apel public să existe înţelepciune pentru dezbaterea acestei probleme şi demararea transplantului de plămân în România. Avem oameni pregătiţi care pot face transplant de plămân, avem infrastructură”

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.