Home Politica Ludovic Orban, victorie în justiție!

Ludovic Orban, victorie în justiție!

by Ioana Popescu
 Curtea de Apel București a soluționat favorabil solicitarea lui Ludovic Orban, președintele Forței Drepte, și a decis să oblige guvernul să organizeze alegeri în cele peste 50 de localități în care este vacantă funcția de primar. Anunțul a fost făcut de politician, pe pagina lui de Facebook. Acțiunea în instanță a lui Ludovic Orban a fost generată de refuzul constant al guvernului refuzat de aproape doi ani de zile să respecte legea și dreptul cetățenilor de a își alege primarul.
Ludovic Orban afirmă că numeroasele solicitări publice adresate guvernului pentru a respecta Constituția și legile țării au rămas fără ecou, și evident fără răspuns, motiv pentru care a decis să dea în judecată guvernul, „ca unică soluție disponibilă pentru a putea forța guvernul să revină în cadrul democratic”.
Ludoic Orban spune că sute de mii de români trăiesc în localități care sunt conduse în acest moment de interimari, și care nu au nicio legitimitate, dar  iau decizii privind viața cetățenilor fără să aibă niciun mandat acordat prin vot de cetățeni.
„Le atrag atenția celor aflați la guvernare că refuzul de a organiza alegeri este un atentat grav la democrație. Că oricât de puternici și de intangibili se cred, va veni ceasul în care vor trebui să dea socoteală pentru încălcările grave ale legii pe care le comit”, a declarat Ludovic Orban

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.