Home Actualitate Ludovic Orban se află în vizită oficială în Israel şi Palestina unde se va întâlni cu omologii Benjamin Netanyahu și Mohammad Shtayyeh

Ludovic Orban se află în vizită oficială în Israel şi Palestina unde se va întâlni cu omologii Benjamin Netanyahu și Mohammad Shtayyeh

by George Avram

Primul ministru, Ludovic Orban, efectuează o vizită oficială în statul Israel şi în Palestina.

Ludovic Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, cei doi oficiali urmând a semna, în marja întrevederii, și Protocolul de modificare a Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul vizitei în Israel, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu președintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant și ministru al apărării, Benjamin Gantz, ministrul afacerilor externe, Gabriel Ashkenazi, precum și cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

Principalul subiect al discuțiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic și securitar, precum și pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate și diversificate în beneficiul României și Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluțiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

La Ramallah, Prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh.

Discuțiile vor viza, în principal, stadiul relațiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalități de consolidare a colaborării dintre România și Palestina, ca o contribuție concretă la construcția instituțională și dezvoltarea Palestinei. De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluții din regiune.

Aceasta este a doua vizită oficială a prim-ministrului Ludovic Orban într-o săptămână, după ce în perioada 26-27 octombrie s-a aflat în Franța, acolo unde a semnat cu omologul său francez o foaie de parcurs privind Parteneriatul Strategic bilateral.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.