Home Actualitate Ludovic Orban: România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul său, cetățenii români sunt mai bine apărați

Ludovic Orban: România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul său, cetățenii români sunt mai bine apărați

by S. Z.

Premierul Ludovic Orban a declarat  la baza militară de la Capu Midia la ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete Patriot, că România este mai sigură cu aceste rachete pe teritoriul ei.

Joi a avut loc recepţia a 450 de rachete sol-aer Patriot, care vor putea fi folosite în caz de nevoie începând cu 2021. Armata română va deține cea mai nouă configurație Patriot, utilizată și de armata americană.

„Este un moment pe care îl consider istoric, momentul în care pe teritoriul României sosește primul sistem de rachete Patriot. Este un moment pe care îl așteptam demult și este bine că s-a petrecut și, mai ales, sunt foarte fericit pentru că se petrece în mandatul meu de premier. România a ales clar să fie țară membră NATO, a ales parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, a ales să fie țară membră a Uniunii Europene. Suntem un partener loial, care își respectă toate angajamentele în cadrul acestor alianțe. (…) este de o complexitate și un grad de tehnologie fără precedent și cu rezultate excepționale dovedite în acțiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul său, cetățenii români sunt mai bine apărați”, a mai spus prim-ministrul, adăugând că astfel „parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii și România capătă o nouă materializare”. , a spus premierul Ludovic Orban.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.