Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, i-a răspuns ministrul Justiţiei, Stelian Ion, care a declarat că există discuţii în privinţa detaşării Poliţiei judiciare de la MAI la Parchete, că Poliţia judiciară trebuie să acţioneze în cadrul instituţional ierarhic al Poliţieiorice altă formă care poate să genereze o percepţie de pierdere a lanţurilor de comandă poate să afecteze funcţionarea”.

„Aici este vorba despre faptul că Poliţia judiciară, ca şi componentă a Poliţiei, trebuie să acţioneze în cadrul instituţional ierarhic, în cadrul Poliţiei. Orice altă formă care poate să genereze o percepţie că îşi pierd lanţurile de comandă poate să afecteze funcţionarea. Nu are nicio legătură cu dosarele. Practic, dosarele sunt instrumentate de procurori, care, evident, se sprijină pe poliţiştii de la Poliţia judiciară, dar decizia de întocmire a unui dosar, toată conducerea instrumentării unui dosar o fac procurorii”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, marţi, că se va întâlni cu ministrul Lucian Bode pentru a lămuri situaţia.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.