Home Politica Ludovic Orban, plângere penală împotriva Guvernului la Parchetul General

Ludovic Orban, plângere penală împotriva Guvernului la Parchetul General

by Ioana Popescu

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a depus vineri o plângere penală împotriva Guvernului la Parchetul General, deoarece nu a organizat alegeri locale parțiale în peste 50 de localități din țară.

Ludovic Orban: „Dacă alegeri nu sunt, democrație nu este”

„Dacă alegeri nu sunt, democrație nu este. Refuzul de a organiza alegeri reprezintă o faptă gravă, care creează prejudicii majore comunităților locale care sunt astăzi conduse de oameni care nu au niciun fel de legitimitate – și nu e vorba doar de localități mici, e vorba de Sectorul 5, e vorba de municipii, cum sunt Băilești, Lugoj, e vorba de orașe, Turceni, Sângeorz-Băi ș.a.m.d”, a declarat Orban.

Refuzul Guvernului de a organiza alegeri, spune fostul premier Ludovic Orban, reprezintă o faptă gravă.

„Am ajuns în acest punct ca urmare a unui lung șir de demersuri publice, oficiale, pe care le-am făcut către membrii Guvernului. Le-am solicitat organizarea alegerilor și am anunțat că, în caz contrar, voi ataca în instanță, am atacat în instanță, am câștigat pe fond și salut decizia completului Curții de Apel, care a arătat că România este un stat de drept și că chiar Guvernul este primul care trebuie să respecte legea. Nici măcar la această scrisoare n-am primit nici măcar un singur răspuns din partea niciunui membru al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.