Home Actualitate Ludovic Orban: Orice formațiune politică care nu VOTEAZĂ învestirea Guvernului, de fapt, vrea menținerea PSD la putere și pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria

Ludovic Orban: Orice formațiune politică care nu VOTEAZĂ învestirea Guvernului, de fapt, vrea menținerea PSD la putere și pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria

by S. C.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că orice partid care nu va vota guvernul PNL nu face altceva decât să mențină PSD la putere și pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria.

Orice formațiune politică care nu votează învestirea Guvernului pe care îl voi prezenta Parlamentului, de fapt, vrea menținerea PSD la putere și pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria și în loc să susțină un Guvern legitim, un Guvern competent, un Guvern, care vine cu măsuri fundamentale pentru România, nu face altceva decât să asigure perpetuarea total nelegitimă, la putere, a unui Guvern al PSD, eșuat, demis, care nu mai are niciun fel de legitimitate de a exercita puterea în România. Mă îndoiesc că partenerii noștri, care au contribuit la demiterea Guvernului Dăncilă, ar putea în vreun fel să mențină și să participe la decizia de perpetuare la putere a Guvernului Dăncilă.

Și vă mai spun că nu poate să i se ceară Partidului Național Liberal ce nu poate da Partidul Național Liberal. Noi putem să susținem, noi Partidul Național Liberal cu parlamentarii noștri, proiecte legislative, pe care, de altfel, le susținem, dar nu poți să spui că nu învestești Guvernul PNL din cauza faptului că PSD sau altă formațiune politică nu votează un proiect de lege. Așa ceva n-am mai întâlnit, vă spun sincer, ca să ni se pună niște condiții care nu depind de noi și să se pretexteze într-o decizie ulterioară că neîndeplinirea acestei condiții ”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Declarația lui Ludovic Orban a venit ca răspuns la afirmațiile președintelui USR, Dan Barna, care a spus că ieșirea din criza politică nu este responsabilitatea USR.

„Oricât se încearcă construirea argumentului că învestirea guvernului stă în USR, nu este așa. Dacă nu există majoritate nu o să fie din vina USR. Dacă premierul desemnat nu poate să își constituie o majoritate (care să poată adopta și legile cerute de USR) nu poate fi învestit. Criza politică nu poate fi închisă sau deschisă de USR oricât s-ar încerca asta. Ieșirea din criză nu este mandatul USR, ieșirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban că obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritate.”, a declarat Barna.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.