Home Politica Ludovic Orban: Nu putem accepta ca România să fie în continuare prizoniera celor care conduc de fapt din umbră

Ludovic Orban: Nu putem accepta ca România să fie în continuare prizoniera celor care conduc de fapt din umbră

by George Avram

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că nu este de acceptat ca România să rămână în continuare „sufocată de caracatiţa unui sistem” care a construit partidele politice, ă fie în continuare prizoniera celor care conduc de fapt din umbră România.

„Decizia noastră de a fi parte din această alianţă Dreapta Unită este o decizie care se bazează pe raţiuni profunde. Noi nu putem accepta ca România să fie în continuare prizoniera celor care conduc de fapt din umbră România. Şi din umbră, şi la vedere. Noi nu putem accepta ca România să rămână în continuare sufocată de caracatiţa unui sistem care a construit partidele politice şi oamenii politici ca noua nomenclatură „, a declarat Ludovic Orban, în cadrul evenimentului alianţei Dreptei Unite de lansare a listei comune pentru alegerile europarlamentare, precum şi programul electoral pentru aceste alegeri.

Orban a explicat că, în anul 2020, a fost formată o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să facă schimbarea pe care o aşteaptă foarte mulţi români, însă „un diavol a readus PSD la putere”.

„Dacă mi-ar fi spus cineva în 7 decembrie 2020, după alegerile parlamentare şi mai ales după săptămâna de negocieri pe care am avut-o pentru formarea coaliţiei de centru-dreapta, că voi ajunge într-un astfel de context politic m-aş fi amuzat copios (…). Echipele de negociere au format o coaliţie de centru-dreapta care avea şansa să facă schimbarea pe care o aşteaptă foarte mulţi români şi care chiar a negociat un program în care s-a format o majoritate clară pentru a lua acele măsuri de care România are nevoie pentru a merge înainte. Din păcate, un diavol şi-a vârât coada în coaliţie, un diavol care s-a prezentat aşa fiind cu totul şi cu totul altceva şi a fărâmat coaliţia ce centru-dreapta ca să păstreze lucrurile aşa cum erau înainte de alegeri. A readus PSD-ul la putere şi, astăzi, Ciolacu ne sfidează de pe ecranele de televiziune de la Palatul Victoria şi din orice circumstanţă cu aceeaşi impostură, cu acelaşi analfabetism funcţional, cu aceeaşi aroganţă şi cu acelaşi dispreţ faţă de oameni pe care l-au avut toţi liderii PSD de la Iliescu încoace”, a susţinut Ludovic Orban.

Pe 18 decembrie 2023, preşedinţii USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunţat constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.